Toiduainetööstus

Miks on Dutrion’i vaja kasutada toiduainetööstuses ?


Toiduainetööstuses kasutatakse klooordioksiidi laialdaselt nii kokkupuutes toiduga kui ka muul moel. Kloordioksiid kõrvaldab täielikult patogeensed bakterid ja viirused pindadel, vees ja õhus, ebameeldivad vee lõhnad ja maitsed, hoiab ära vetikate kasvu ning biokile moodustumise mahutite, pindade ja vesitorustike sisepindadele. Samuti sobib kasutamiseks laias pH-väärtuste vahemikus ning, erinevalt kloorist, ei tooda toksilisi kõrvalprodukte, näiteks klooramiini või trihalometaani.

Spetsiaalse kontsentratsiooniga Dutrion Tablet kasutamine tagab toidu- ja joogitööstuste toodangu mikrobioloogilise tasakaalu; Dutrioni sobib kasutamiseks jookide pruulimisel ja villimisel, puu- ja köögiviljade pesemisel, linnu-,sea- ja loomaliha töötlemisel, kala töötlemisel, jäätootmisel ning piimatööstuses. Kloordioksiid ei reageeri uhtevees leiduvate orgaaniliste ainetega, mistõttu on tegemist väga tõhusa desinfitseerijaga. DutriRock ja DutriGel on ka suurepärased ebameeldivate lõhnade hävitajad ja õhu desinfitseerijad ning sobivad näiteks lihatoodete ja kalatoodete pakendamistehastesse vesiniksulfiidi, sekundaarsete ja tertsiaarsete amiinide neutraliseerimiseks.

Dutrioni kasutatakse veise- sea- linnuliha ja kala töötlemisel. Dutrion ei mõjuta liha lõhna, värvi ega maitset, kuid hävitab kahjulikke baktereid, pikendades sellega toodete säilivusaega 8–15 päeva võrra, seda ka +4 °C säilitamistemperatuuri juures. Tänu sellele vähenevad märgatavalt toodete transportimisega ja kauplusevitriinides väljapanemisega seotud kaod. Dutrioni kasutatakse ka lihatöötlemisettevõtetes kui üht tõhusamat ja ohutumat tööruumide ja seadmete desinfitseerimise vahendit. Dutrion on asendamatu puu- ja köögiviljade ning seente töötlemisel. Vahend tagab haigust tekitavate viiruste ja mikroobide täieliku hävitamise, pikendab põllumajandussaaduste säilitamise aega ning on seejuures täiesti kahjutu inimestele ja loomadele.

Tegevusvaldkondade loetelu, kus võib Dutrioni tooteid kasutada:


  • õlle- ja karastusjookide töötmine;
  • piimatööstus;
  • puu- ja köögiviljade töötlemine;
  • linnuliha töötlemine jahutamisel;
  • kala töötlemine;
  • toiduga kokku puutuva paberi tootmine;
  • pastöriseerimis-, kuumustus- ja jahutusseadmete puhastamine;
  • pakendamisliinide desinfitseerimine;
  • Toidutoodangu valmistamisel kasutatava vee töötlemine (pikendab valmistoote säilivusaega, hoiab ära Kolibakterite, Salmonella jne. moodustumist);
  • ruumide, pindade ja seadmete, CIP desinfitseerimine;
  • mahutite, transpordivahendite ja -aluste desinfitseerimine;
  • jookide ja toidu säilitamise anumate pesemine, taara külm pasteriseerimine (pudelite pesemine).
  • degaseerija puu- ja köögivilja pesemiseks.
  • toksiinide oksüdeerimiseks;

Peamised põhjused Dutrion Tablet kasutamiseks toiduainetööstuses :


  1. Võrreldes klooriga on kloordioksiid 2,6 korda tõhusam oksüdeerija, mistõttu kloordioksiid on palju efektiivsem ja laiemate kasutusvõimalustega. Uuringud on näidanud, et kloordioksiid vähendab mikroorganismide arvu 6-log tasemel (1 000 000 korda). DUTRION töölahused on ohutu töötajate personalile, toiduainetele ja keskkonnale.
  2. Kloordioksiid desinfitseerib mitte ainult lahuse sattumiskohad, aga fumigeerimisel, kaa õhku ümbruskonnas.
  3. Kloordioksiid säilitab oma biotsiidse tõhususe laiemas pH vahemikus (4–10) kui muud vahendid, mistõttu on tegemist universaalsema ja kasutamise seisukohast praktilisema desinfektandiga.
  4. Kloordioksiid on registreeritud USA keskkonnaagentuuri (EPA) poolt (registreerimisnumber 74986-1) ning seda peetakse väga heaks baktereid, seeni ja mikroobe hävitavaks vahendiks. Kloordioksiid on läbinud EPA ranged DIS/TISS nõuded, mis esitatakse nii tavalistele kui ka toiduga vahetus kontaktis olevatele desinfitseerimisvahenditele. Omab NSF/ANSI 60 sertifitseerimist. Registreeritud Eesti Terviseameti poolt.